ISO Belgesi Ankara

ISO Belgeleri Hakkında Müşteri Temsilcimizden Bilgi Alabilirsiniz.

Doğru Bilgi - Doğru Seçim

ISO Belgesi Ankara

Ankara' da faaliyet gösteren bir işletmeniz var ve işletmenize iso belgeleri (9001-14001-22000-27001-OHSAS-22000) almak için Ankara da iso belgesi veren firma arayışında iseniz bizi arayabilirsiniz.Sistemce olarak firmanızda öncelikle hangi belgelere ihtiyacınız olduğunun tespitini yapıyoruz. Daha sonra belgelerle ilgili firmanızda hazırlanması gereken uluslararası standartlarda belirtilmiş dokumanları hazırlıyoruz. Hazırlanan dokumanlarla ilgili tüm çalışanlarınıza eğitim veriyoruz. Daha sonra belgeyi en uygun maliyetli olacak şekilde (Devlet desteğinden yararlanmanızı da sağlıyoruz)(KOSGEB v.b.)) Belge almaya hak kazandıktan sonra bu belge veya belgelerin sürekliliğinin sağlanması için firmanızın ihtiyaç duyduğu eğitim ve dokumantasyon desteği konusunda size yardımcı oluyoruz.

Aşağıdaki Konular İçin Bizi Arayabilirsiniz.

  • Firmanıza Türkak onaylı veya Yurtdışı onaylı "iso belgesi almak" için,
  • iso belgenizi yenilemek için,
  • iso 9001 belgesi veya diğer iso belgelerinin nasıl alındığını öğrenmek için,
  • Firmanızda Kalite Yönetim Sistemi kurulmasını sağlamak için,
  • Firmanız için gerekli olan kalite belgelerini öğrenmek için,
  • Belgelendirme maliyetlerinin desteklenmesi yani "kosgeb belgelendirme desteği" hakkında bilgi almak için,
  • Firmanızda ISO 9001:2015 veya ISO 14001:2015 sistemlerinin kurulması ile ilgili eğitim ve danışmanlık hizmeti için,
  • iso 9001 belgesi fiyatı veya diğer iso belgeleri fiyatlarını öğrenmek için,
  • iso belgesinin ne kadar sürede alındığını öğrenmek için,

Hizmet Alanımız

Başta Ankara, İstanbul, İzmir, Konya, Eskişehir, Bursa olmak üzere tüm Türkiye' de hizmet verebilecek yeterlilikte kadroya sahibiz.

Ankara Firmaları İçin Neler Yapıyoruz?

ISO Belgesi Ankara Firmaları İçin;
  • Firma ziyaretinde bulunuyoruz.
  • Mevcut Dokumanlarınızı inceliyoruz.
  • Danışmanlık Hizmeti sunuyoruz.
  • Eğitim Hizmeti sunuyoruz.
  • Başvuru işlemlerini gerçekleştiriyoruz.
  • Hızlı bir şekilde denetim ve belgelendirme sürecini tamamlıyoruz.

ISO 9001 Belgesi

ISO Belgesi (ISO 9001) ilgili standart şartlarının işletme içerisinde sağlanması ve bağımsız belgelendirme firması tarafından bu durumun doğrulanması neticesinde elde edilen bir kalite yönetim sistemi belgesidir. 2015 yılında en son hali verilerek ISO 9001:2015 olarak yayınlanmış ve bu şekilde belgelendirilmeye başlanmıştır.

ISO 9001:2015 Belgesi Kimler Tarafından Alınır?

Müşterileri tarafından (Özel İşletme ya da Kamu Kuruluşu olabilir.) ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi istenen firmalar veya kurumsal yapıya kavuşmak isteyen firmalar tarafından alınır. Ayrıca Kamu İhalelerine veya diğer özel ihalelere giren tüm firmalardan bu belgeye sahip olmaları istenebilmektedir.

ISO 9001:2015 Belgesi Nasıl Alınır ?

ISO 9001:2015 Yönetim Sistemi Belgelendirmesi zor veya karmaşık bir uygulama değildir. Aksine kurumsallaşmak isteyen firmalar için mutlaka olması gereken faydalı bir uygulamadır. Tüm sektörlerde yeterli sayıda iş bitirmeye sahip olan firmamızdan hizmet alarak siz de kolay şekilde belge sahibi olabilirsiniz.

ISO 9001:2015 Sistem Belgelendirme Süreci :

  1. Müracaat/Başvuru Aşaması
  2. Dokumanların Hazırlanması ve Eğitim Aşaması
  3. Belgelendirme Tetkik Aşaması
  4. SONUÇ : Belge almaya hak kazanılması. 

     

Başvuru Evraklarının Alınması

Kuruluş gazetesi, Oda kayıt belgesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri, SGK Bildirgesi, Eski ISO belgeleri (Fotokopileri Yeterlidir)

Firmanızın Faaliyet Kapsamının Belirlenmesi

Belgeler üzerinde yazılmak üzere Kuruluşunuzun yapmış olduğu işlerin EA/NACE kodları belirlenir.

Doküman Hazırlama ve Eğitim

Belgelendirme Süreci ile ilgili yönetim sistemlerinin gerekli kıldığı dokumanlar tarafımızdan hazırlanır.

Belgelendirme Süreci

Belgelendirme tetkiki neticesinde firmanız belgelendirilir.

Diğer ISO Belgeleri ve Ücretleri Hakkında Müşteri Temsilcimizden Bilgi Alabilirsiniz.

Bilgi İçin Lütfen Arayın

ISO Belgesi Nedir?

  • ISO; International Organization for Standardization' un kısa yazılışıdır, yani uluslararası standardizasyon örgütünün oluşturduğu bir kalite yönetim standardıdır. iso 9001 standartları (iso belgesi) ise ilgili kuruluşun ürün veya hizmetlerinin uluslararası kabul görmüş bir yönetim sistemine uygun olarak sevk ve idare edilen bir yönetim anlayışının sonucunda ortaya konduğu ve dolayısı ile kuruluşun ürün ve hizmet kalitesinin sürekliliğinin sağlanabileceğinin bir güvencesini belirler. ISO 9001 kalite belgesi ise etkin bir kalite yönetim sistemini tanımlayan bir standarttır. Kuruluş iso 9001 standardı şartlarını sağladığında iso belgesini alabilir. Kuruluşun ürün ve hizmetlerinin uluslararası kabul görmüş bir standarda uygun olarak üretildiğini iso belgesinin olması gösterir. Standart merkezi İsviçre'nin Cenevre kentinde yer alan ve 90'dan fazla ülkenin üye olduğu Uluslararası standardizasyon Örgütü (International Organization For Standardization–ISO) tarafından geliştirilmiştir. Belgelendirme şirketlerini yetkilendirme yetkisi üye ülkelerin akreditasyon kurullarına verilmiştir. Türkiye'deki iso belgesi için akreditasyon yetkisi TÜRKAK'a verilmiştir. Farklı ülkelerde veya bölgelerde benzer teknolojiler için geliştirilen farklı standartlar zaman zaman "ticaret için teknik engel" olarak kullanılmaktadır. İşte ISO' nun günümüzdeki en önemli işlevi ISO 9001 kalite yönetim standartları ve diğer ürün standartları gibi uluslararası kabul görmüş standartlar hazırlayarak ticaretin önündeki bu tip teknik engelleri ortadan kaldırmaktır.
  • ISO Belgesi (ISO 9001) ilgili standart şartlarının işletme içerisinde sağlanması ve bağımsız belgelendirme firması tarafından bu durumun doğrulanması neticesinde elde edilen bir kalite yönetim sistemi belgesidir. ISO 9001 standardı her sektör ve her işletmeyi kapsayacak şekilde belirlenmiştir. ISO 9001 eğitimi alındıktan sonra, ISO Belgesi almak isteyen işletme, içinde bulunduğu sektörün özelliklerini dikkate alarak standardın maddelerini karşılamak zorundadır. ISO 9001 standardı bir işletmenin müşteri ilişkileri, satın alma faaliyetleri, insan kaynakları, üretim veya hizmet sunumu departmanlarında asgari uyulması gereken şartları ortaya koyar.

ISO 9001 Belgesi Almak İçin Hangi Belgeler Gerekli?

 

  • İmza Sirküleri (Şirket Yetkilisi)
  • Vergi Levhası
  • Oda Sicil Kaydı
  • SGK Hizmet Listesi
  • Kuruluş Gazetesi
  • Adres veya Ünvan Değişikliği varsa son gazete
  • Gıda Firmaları için İşletme Kayıt Belgesi

 

İSO 9001 Belgesi ve Diğer Belgelerin Belgelendirme Maliyeti için Devlet Desteği Varmıdır?

 

  • TÜRKAK akrediteli belgelerde şirketiniz KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve güncel ise bulunduğunuz ile göre %50-%70 oranın da destek alabilirsiniz. 

 

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi Kaç Yıl Geçerlidir?

 

  • Yönetim sistemi belgelerinde belgelendirme periyodu 3 yıldır

    1. yıl ilk Belgelendirmenin yapıldığı yıldır.

    2. yıl 1. gözetim (ara denetim) yapılır.

    3. yıl 2. gözetim (ara denetim) yapılır.

    3 yıllık belgelendirme periyodu bittikten sonra yeniden belgelendirme yapılarak tekrar 3 yıllık periyoda başlanır.

    Unutmayın, Belgelerin 1 ve 2. gözetimleri için yıllık belge kullanım harçlarını ödemeniz gerekmektedir.

 

İso 9001 Belgesi Almak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

 

  • İlk defa iso 9001 belgesi alacak İşletmelerin en çok merak ettiği soruların başında "iso 9001 nasıl alınır" ve "iso 9001 belgesi almak" için gerekli şartlar nelerdir. soruları gelmektedir.
  • ISO Belgesi (ISO 9001) ilgili standart şartlarının işletme içerisinde sağlanması ve bağımsız belgelendirme firması tarafından bu durumun doğrulanması neticesinde elde edilen bir kalite yönetim sistemi belgesidir. ISO 9001 standardı her sektör ve her işletmeyi kapsayacak şekilde belirlenmiştir. ISO 9001 eğitimi alındıktan sonra, ISO Belgesi almak isteyen işletme, içinde bulunduğu sektörün özelliklerini dikkate alarak standardın maddelerini karşılamak zorundadır. ISO 9001 standardı bir işletmenin müşteri ilişkileri, satın alma faaliyetleri, insan kaynakları, üretim veya hizmet sunumu departmanlarında asgari uyulması gereken şartları ortaya koyar.

Türkak Akrediteli ve Yurt Dışı Akrediteli Belgeler Arasındaki Farklar

İşletmeniz İçin En Doğru Seçimi Yapın
Özellikler Yurt Dışı TÜRKAK
Belgelerin Geçerlilik Durumu
Uluslararası
Uluslararası
İhracata Uygunluk
Evet
Evet
KİK'e Bağlı İhaleler İçin Belge İnceleme Yazısı (Her Bir Belge için 300 TL 1 Yıl Geçerli)
Gerekli
Gerekmez
Belgelerin Yenilenme Sıklığı
Yıllık
Yıllık
Belgelerin Sorgulanabilme Durumu Var Var
Belgelendirme Gideri İçin Devlet Desteği (KOSGEB tarafından) Yok Var %50

"Bu tablo, İşletmeniz için en doğru kararı vermenize yardımcı olunması için hazırlanmıştır."

- SİSTEMCE Belgelendirme

Akreditasyon

Author 1

"ISO belgesi alırken devlet desteğinden yararlanmak ve ihalelere Türkak Onaylı Belgelerle girmek istiyorsanız Türkak Akreditasyonlu ıso belgesi tercih edebilirsiniz."

Author 2

"Özellikle Avrupa Ülkelerine İhracat yapan firmaysanız ve Avrupa ülkelerinde tanınan bir akreditasyon kurumu tercihiniz ise Alman Akreditasyonlu ıso belgesi tercih edebilirsiniz."

Author 3

"Özellikle Asya Ülkelerine İhracat yapan firmaysanız ve Asya ülkelerinde tanınan bir akreditasyon kurumu tercihiniz ise Jas-Anz Akreditasyonlu ıso belgesi tercih edebilirsiniz."